Efficient & gemakkelijk samenwerken door heel Europa.

Voor Qualitas, een toonaangevend inspectiebureau in de scheepvaartindustrie, heeft PSS een digitale werkomgeving gecreëerd met Microsoft 365. Deze omgeving stelt hun team in staat om efficiënt samen te werken, zowel op kantoor als op afgelegen inspectielocaties door heel Europa.

Deze werkomgeving maakt locatie-onafhankelijk werken mogelijk, waardoor medewerkers zowel op kantoor als op inspectielocaties binnen dezelfde omgeving
kunnen samenwerken. Daarnaast leveren wij ook de hardware aan Qualitas. De computers en tablets die door Qualitas worden gebruikt, zijn uitgerust met een 4G-module, waardoor het mogelijk is om een simkaart te plaatsen. Tijdens inspecties kunnen alle ingevoerde gegevens direct door de back-office worden bekeken. Eventuele vragen of onduidelijkheden kunnen direct op hetzelfde scherm worden behandeld. Belangrijke resultaten van deze aanpak zijn onder andere:

Klaas Brouwer
Technical Director
Qualitas

Kernresultaten

Deze optimalisaties droegen bij aan een geschatte algehele kostenbesparing van 20% in de productie van prefab daken, wanden, dakkapellen en woonmodules.

Overal Samenwerken:

Teams bij Qualitas werken nu samen in dezelfde documenten, ongeacht of ze op kantoor zijn of midden op zee. Dit zorgt voor een soepele communicatie en workflow.

Directe toegang tot digitale tekeningen:

medewerkers hebben nu computers bij hun werkplekken, waardoor ze eenvoudig tekeningen in verschillende perspectieven kunnen bekijken en aanpassen.

Aanzienlijke vermindering van papiergebruik:

Door digitalisering is het papiergebruik in de fabrieken met meer dan 80% gedaald.

Verbeterde productieplanning en -monitoring:

De productieleiding kan de voortgang van de productie efficiënter plannen en monitoren, en medewerkers kunnen materiaal digitaal bestellen bij de logistieke afdeling.