Managed Network

Met een managed netwerk van PSS heb je altijd stabiel, veilig en betrouwbaar internet. Wij regelen alles, zodat jij je volledig kunt richten op jouw bedrijf zonder zorgen over je netwerk.

Managed Netwerk

Een solide en veilig netwerk vormt het fundament van elke ICT-omgeving. Met de groeiende verschuiving naar cloud-gebaseerd werken, wordt een goed functionerend netwerk steeds essentiëler. PSS biedt managed netwerkoplossingen voor zowel kleine als grote bedrijven. Ontdek verder hoe wij u kunnen ondersteunen op het gebied van netwerkbeheer.

Managed Netwerk is een netwerk waarbij u niet zelf verantwoordelijk bent voor het beheer van uw internetverbinding, maar dit uitbesteedt aan een specialist zoals PSS. In dit geval neemt PSS de verantwoordelijkheid voor een goed functionerend, veilig en goed onderhouden netwerk. Het beheren van een netwerk vereist gespecialiseerde kennis die vaak niet binnen het bedrijf aanwezig is, wat het verstandig maakt om dit niet intern te doen. Vooral op het gebied van beveiliging en cybersecurity evolueren de ontwikkelingen snel, en onjuist beheer kan aanzienlijke gevolgen hebben.

Waarom overwegen bedrijven managed netwerk?

Deskundig Beheer: Het managed netwerk dat PSS uw biedt wordt beheerd een team van netwerkexperts met de benodigde kennis en ervaring. Ze zijn bekwaam in het ontwikkelen en beheren van netwerken die aan de specifieke behoeften van uw organisatie voldoen.

Betrouwbaarheid: Het proactieve bewakingssysteem van het managed netwerk identificeert en lost potentiële netwerkproblemen op voordat ze de bedrijfsvoering verstoren. Hierdoor wordt de uitvaltijd tot een minimum beperkt en blijft uw bedrijfscontinuïteit gewaarborgd.

Beveiliging en Compliance: Onze netwerkspecialisten zorgen voor een passende beveiliging en naleving van wet- en regelgeving. We implementeren strikte beveiligingsprotocollen en zorgen ervoor dat uw netwerk voldoet aan alle relevante voorschriften.  

Schaalbaarheid: Deze aanpak is flexibel en kan meegroeien met uw bedrijf. Of u nu groeit of in omvang verandert, ons managed netwerk kunnen we eenvoudig aanpassen als de behoefte veranderd.

Kostenbesparing: Door het uitbesteden van netwerkbeheer kunt u operationele kosten verlagen. Het stelt u in staat om te focussen op uw kernactiviteiten, terwijl experts de technische aspecten van netwerkbeheer aanpakken.

VPN

De belangrijkste kenmerken van managed netwerk zijn:

• Proactieve monitoring en onderhoud

• Betrouwbare netwerkprestaties

• Beveiligingsmaatregelen

• Schaalbare oplossingen

• Technische ondersteuning

Storingen

Het beperken van de gevolgen van een internetstoring is van groot belang, vooral voor bedrijven die sterk afhankelijk zijn van een constante internetverbinding. Uiteraard moet het netwerk goed beheerd worden en wordt er aan monitoring gedaan, maar wat als de provider een storing heeft of als de stroom uitvalt? Hier zijn enkele stappen die we samen kunnen zetten om de impact van een internetstoring te minimaliseren:

1. Backup internetverbinding: Zorg voor een secundaire internetverbinding via een andere provider of technologie, zoals mobiel internet of een backup-lijn. Veel van de verbindingen die wij leveren zijn uitgevoerd met een 4G/5G back-up. Op die manier kunt u overschakelen naar de backupverbinding wanneer de primaire uitvalt.

2. Load balancing: Implementeer load balancing-technologie waarmee het netwerkverkeer automatisch wordt verdeeld over meerdere internetverbindingen. Hierdoor wordt de belasting verdeeld en kunnen gebruikers blijven werken, zelfs als één verbinding uitvalt.

3. Failover-systemen: Gebruik failover-systemen voor kritieke toepassingen en diensten. Dit betekent dat als de primaire verbinding uitvalt, het verkeer automatisch wordt omgeleid naar een backupverbinding.

4. Redundante apparatuur: Investeer in redundante apparatuur voor belangrijke netwerkcomponenten, zoals routers en switches. Hierdoor kunt u snel overschakelen naar een reserve-eenheid als er een storing optreedt.

5. Lokale opslag en offline toegang: Zorg ervoor dat belangrijke gegevens lokaal worden opgeslagen en dat medewerkers toegang hebben tot essentiële documenten en toepassingen, zelfs als er geen internetverbinding is.

6. Disaster Recovery-plan: Samen stellen we een disaster recovery-plan op dat beschrijft hoe er wordt gehandeld bij een langdurige internetstoring.

7. Communicatieplan: Informeer uw medewerkers en klanten over wat ze moeten doen bij een internetstoring. Zorg voor alternatieve communicatiemiddelen, zoals telefoons, zodat u in contact kunt blijven.

Storingen zijn niet 100% te voorkomen, met deze maatregelen minimaliseren we samen de impact van een internetstoring en het beperken van verstoringen van uw bedrijfsactiviteiten

NetwerkICT
Bron:
NetwerkQuote1
"Managed netwerken worden vaak ontworpen met redundantie en failover-mogelijkheden. Dit betekent dat als er een storing optreedt, het verkeer naadloos kan worden omgeleid om downtime te minimaliseren."
Bron:
NetwerkPSS
Bron:
PSSNetwerk
Bron:
NetwerkQuote2
"Kwetsbaarheden in de firmware van netwerkapparaten kunnen worden misbruikt door aanvallers om controle te verkrijgen over het apparaat en het netwerk waarop het is aangesloten."
Bron:
NetwerkQuote4
"Managed netwerken bieden bedrijven een proactieve benadering van netwerkbeveiliging, waardoor ze beter beschermd zijn tegen cyberdreigingen"
Bron:
PSSNetwerken
Bron:
NetwerkQuote3
"Managed netwerken stellen bedrijven in staat om snel te schalen en zich aan te passen aan veranderende eisen, zonder zich zorgen te maken over netwerkbeheer."
Bron:

VPN (Virtual Private Netwerk)

Soms kan het handig zijn om van buiten het netwerk toch bij het bedrijfsnetwerk te kunnen. Bijvoorbeeld als er medewerkers zijn die vanuit huis werken of veel onderweg zijn. VPN biedt de mogelijkheid om een veilige en betrouwbare verbinding tot stand te brengen met uw bedrijfsnetwerken. Met behulp van geavanceerde versleutelingstechnologie zorgen we ervoor dat vertrouwelijke bedrijfsinformatie beschermd blijft en dat externe toegang tot bedrijfsbronnen veilig en efficiënt verloopt.

Voordelen van VPN

Beveiligde Toegang: Bescherm uw bedrijfsgegevens tegen ongeautoriseerde toegang en online bedreigingen met krachtige versleuteling.

Flexibiliteit en Mobiliteit: Uw medewerkers kunnen veilig verbinding maken met het bedrijfsnetwerk vanaf elke locatie, waardoor flexibel werken mogelijk wordt.

Toegang tot Bedrijfsbronnen: Bied medewerkers veilige toegang tot interne bestanden, documenten en applicaties, alsof ze op kantoor zijn.

Monitoring en Beheer: We houden volledig zicht op wie toegang heeft tot uw bedrijfsnetwerk en beheer de toegangsrechten op een centrale manier.

Schaalbaarheid: Of uw bedrijf nu klein of groot is, onze VPN-service kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften en groeien met uw bedrijf.

Aanleg en architectuur

Voor de aanleg van het netwerk kunt u ook bij PSS terecht. Onze netwerkexperts in netwerkaanleg en -architectuur helpen kleine en grote bedrijven bij het ontwerpen en implementeren van krachtige, op maat gemaakte netwerkoplossingen. Daarmee bent u verzekerd van een toekomstbestendig en veilig bekabeld en draadloos Wi-Fi netwerk.

Veelgestelde vragen over deze dienst.

Wat zijn de voordelen van managed netwerk?

Voordelen zijn onder meer verbeterde beveiliging, proactieve monitoring, minder netwerkuitval, schaalbaarheid, kostenbesparingen en de mogelijkheid om te voldoen aan regelgeving.

Kan ik nog steeds controle uitoefenen over mijn netwerk met een managed netwerk?

Ja, u behoudt controle over uw netwerk, maar de dagelijkse operaties en het beheer worden uitbesteed aan PSS

Waarom zou mijn bedrijf kiezen voor een managed netwerk?

Bedrijven kiezen voor managed netwerken om de operationele last te verminderen, de beveiliging te verbeteren, de betrouwbaarheid te vergroten en toegang te krijgen tot expertise die ze intern misschien niet hebben.

Met welke providers werken jullie samen?

We zijn onafhankelijk en kunnen in principe met elke provider een managed netwerk aanbieden. In de praktijk blijkt wel dat de grotere providers zoals Vodafone en KPN meer kunnen bieden op het gebied van stabiliteit, continuïteit en service.

Hoe is de beveiliging van het managed netwerk geregeld?

We implementeren beveiligingsprotocollen, firewall-instellingen, versleuteling en proactieve monitoring om bedreigingen te identificeren en te mitigeren.

Hoe verschilt een managed netwerk van een traditioneel onbeheerd netwerk?

In een traditioneel onbeheerd netwerk is het bedrijf zelf verantwoordelijk voor het ontwerp, de implementatie en het onderhoud. In een managed netwerk wordt dit uitbesteed aan een dienstverlener.

Is een managed netwerk duurder dan een onbeheerd netwerk?

De kosten variëren, maar managed netwerken kunnen initieel duurder lijken. Ze bieden echter vaak kostenefficiëntie op de lange termijn door het minimaliseren van uitvaltijd en verbeterde beveiliging.

Ik heb al een provider, kan ik dan gebruik maken van jullie managed netwerk?

Ja, we kunnen ook managed netwerk leveren op uw huidige internetverbinding.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact op.