Microsoft 365

Ontketen de kracht van Microsoft 365 met PSS: Verbeter productiviteit, samenwerking en beveiliging met de vertrouwde Office-apps, geavanceerde cloudservices en de beste beveiligingsfuncties. Maak werken overal mogelijk en bescherm jouw bedrijfsdata, terwijl wij zorgen voor een probleemloze implementatie en deskundig beheer.

Microsoft 365

Microsoft 365 is een krachtige suite van cloudgebaseerde productiviteitstools die speciaal zijn ontworpen om organisaties te helpen groeien, efficiënter te werken en beter samen te werken. Het combineert de vertrouwde applicaties (Word, Excel etc.) van Microsoft Office met geavanceerde cloudservices, beveiligingsfuncties en samenwerkingsmogelijkheden.

In Microsoft 365 zijn de werkplekken digitaal en kunnen uw medewerkers vanaf elk apparaat waar ter wereld middels een internetverbinding in uw bedrijfsomgeving. Vanaf deze plek beheert u uw bestanden, e-mail en onderlinge communicatie met Teams.

Applicaties van Microsoft 365

Afhankelijk van het type licentie heb je de beschikking over een heel aantal applicaties. De meest bekende zijn wel Outlook, Word, Excel en Powerpoint. Maar er zijn veel meer applicaties die het werk eenvoudiger, sneller of veiliger kunnen maken. Hieronder een aantal van de veel gebruikte apps;

1. Microsoft Word: Een tekstverwerkingsprogramma voor het maken en bewerken van documenten.

2. Microsoft Excel: Een spreadsheetprogramma voor het maken en bewerken van spreadsheets en gegevensanalyse.

3. Microsoft PowerPoint: Een programma voor het maken van presentaties en diavoorstellingen.

4. Microsoft Outlook: Een e-mailclient en kalenderapplicatie voor het beheren van e-mail, afspraken en contacten.

5. Microsoft OneNote: Een digitaal notitieboek voor het vastleggen en organiseren van notities, ideeën en informatie.

6. Microsoft Teams: Een samenwerkingsplatform voor chat, videobellen, vergaderingen en samenwerking binnen teams en organisaties.

7. Microsoft SharePoint: Een platform voor het delen en beheren van documenten, informatie en samenwerking binnen organisaties.

8. Microsoft OneDrive: Een cloudopslagservice voor het opslaan, synchroniseren en delen van bestanden en documenten.

9. Microsoft Forms: Een hulpmiddel voor het maken van enquêtes, peilingen en formulieren.

10. Microsoft Power BI: Een tool voor gegevensvisualisatie en business intelligence-analyse.

11. Microsoft Planner: Een taakbeheer- en projectmanagementtool.

12. Microsoft Copilot: Een virtuele assistent binnen de Microsoft 365-apps. Deze assistent is beschikbaar in Teams, Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Daarnaast ook als AI-chatbot. Bij de Copilot voor Microsoft 365 is het ook een krachtige tool voor het zoeken van informatie en documenten binnen je eigen bedrijfsomgeving (SharePoint/OneDrive)

Microsoft 365 bevat verschillende beveiligingsproducten en -functies om de beveiliging van gegevens en apparaten te verbeteren. Enkele van de belangrijkste beveiligingsproducten en -functies in Microsoft 365 zijn onder andere:

1. Microsoft Defender Antivirus: Dit is een antivirusprogramma dat is ingebouwd in Windows en biedt bescherming tegen malware en andere bedreigingen.

2. Microsoft Defender SmartScreen: Een functie die helpt bij het blokkeren van schadelijke websites en bestanden om de gebruiker te beschermen tegen phishing en kwaadaardige downloads.

3. Azure Active Directory Identity Protection: Dit helpt bij het identificeren en beveiligen van gebruikersidentiteiten tegen risico's en verdachte activiteiten.

4. Microsoft Intune: Een mobiel beheerplatform waarmee organisaties mobiele apparaten en apps kunnen beheren en beveiligen.

5. Microsoft Cloud App Security: Hiermee kun je de activiteiten in cloudtoepassingen en -services bewaken en beveiligen en inzicht krijgen in het gebruik van deze toepassingen binnen je organisatie.

6. Microsoft Advanced Threat Protection (ATP): Dit omvat verschillende beveiligingslagen voor e-mail, bestanden en apps om te beschermen tegen geavanceerde bedreigingen, zoals phishing-e-mails en malware.

7. Microsoft Information Protection: Hiermee kun je gevoelige gegevens identificeren, classificeren en beveiligen door middel van versleuteling en beheer van toegangsrechten.

8. Microsoft Defender for Identity (voorheen bekend als Azure Advanced Threat Protection): Dit biedt detectie en bescherming tegen geavanceerde aanvallen en bedreigingen op identiteitsniveau in hybride omgevingen.

9. Microsoft Security Compliance Center: Hiermee kun je de naleving van beveiligingsnormen beheren en beveiligingsrapporten genereren.

10. Microsoft Secure Score: Een hulpmiddel waarmee je de beveiligingsstatus van je organisatie kunt meten en aanbevelingen kunt krijgen voor het verbeteren van de beveiliging.

11. Microsoft Cloud Security Posture Management: Dit helpt organisaties bij het bewaken en verbeteren van de beveiliging van hun cloudinfrastructuur en -diensten.

12. Azure Sentinel: Een cloudgebaseerd SIEM (Security Information and Event Management) en SOC (Security Operations Center) dat helpt bij het bewaken en reageren op beveiligingsgebeurtenissen.

De exacte beschikbaarheid van deze beveiligingsproducten en -functies kan variëren op basis van het specifieke Microsoft 365-abonnement dat je kiest. Samen zullen we kijken welke het best past. Microsoft blijft voortdurend investeren in beveiligingsfuncties en -producten om de bescherming van gegevens en systemen te verbeteren.

M365Afb1
Bron:
M365Stat3
Bron:
150
is het aantal markten waarin Microsoft 365 beschikbaar is. En het heeft support ondersteuning in 44 landen.
250 miljoen
actieve gebruikers heeft Microsoft Onedrive, een onderdeel van Microsoft 365. (Bron: Microsoft)
M365Afb2
Bron:
M365Stat4
Bron:
300 miljoen
mensen gebruikten in 2021 Microsoft 365 voor zakelijke doeleinden
345 miljoen
gebruiken in 2023 Microsoft 365 voor zakelijke doeleinden
M365Quote3
"Microsoft 365-abonnees krijgen regelmatig updates en nieuwe functies zonder extra kosten. Dit zorgt ervoor dat gebruikers altijd toegang hebben tot de nieuwste tools en beveiligingsverbeteringen."
Bron:
Microsoft
M365Quote4
"Microsoft biedt speciale prijzen en programma's voor onderwijsinstellingen en non- profitorganisaties om toegang te krijgen tot Microsoft 365-diensten."
Bron:
Microsoft
M365Quote5
"Microsoft biedt speciale prijzen en programma's voor onderwijsinstellingen en non- profitorganisaties om toegang te krijgen tot Microsoft 365-diensten."
Bron:
Microsoft
M365Quote6
"Microsoft 365 biedt realtime samenwerking in documenten via toepassingen zoals Word, Excel en PowerPoint. Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd aan hetzelfde document werken en wijzigingen worden direct weergegeven."
Bron:
Microsoft

Waarom Microsoft 365 via PSS?

Een abonnement nemen op Microsoft 365 is heel eenvoudig, maar om de omgeving goed, veilig en gestructureerd te beheren is iets wat specialistische kennis vereist en daarnaast ook een serieuze tijdsinspanning vraagt. Door dit uit te besteden heeft u tijd om bezig te zijn met u eigen werk binnen uw bedrijf of organisatie. Overstappen op Microsoft 365 gaat in een aantal stappen die PSS samen met u zal doorlopen.

Microsoft 365 Implementatie

Ons team implementeert Microsoft 365 binnen uw organisatie. Dit begint met het aanmaken van een tenant, het instellen van gebruikersaccounts, e-mailmigratie, configuratie van beveiligingsinstellingen en het aanpassen van de suite aan uw specifieke behoeften. In deze stap bepalen we ook samen welke onderdelen en applicaties er nodig zijn en welke licentie daar dan bij past.

Ondersteuning en Onderhoud

Met onze Servicedesk bieden we ondersteuning en beheer om ervoor te zorgen dat uw Microsoft 365-omgeving optimaal blijft werken. De servicedesk kan eventuele technische problemen op te lossen, updates en patches beheren en de prestaties van uw systeem te bewaken. Ook voor het aanmaken van nieuwe gebruikers of extra e-mailaccounts kunt u contact opnemen met onze Servicedesk.

Rapportage

In uw Microsoft 365 werkomgeving gebeurt van alles en zijn diverse accounts. Hiervan kunnen verschillende rapportages gemaakt worden die u informatie en overzicht geeft. Veel voorkomende rapportages zijn, mislukte inlogpogingen, toegang tot gedeelde mailboxen, overzichten van licenties en gebruikers.

Training en Educatie

Een effectieve adoptie van Microsoft 365 is essentieel voor het maximaliseren van de voordelen ervan. Wij bieden training en educatieve programma's om uw medewerkers vertrouwd te maken met de verschillende tools binnen Microsoft 365 en hen te helpen efficiënter te werken en effectiever samen te werken.

Beveiliging en Compliance

Bescherm uw gegevens en voldoe aan regelgeving met de beveiligings- en compliancefuncties van Microsoft 365. Wij kunnen u helpen bij het implementeren van beveiligingsmaatregelen, zoals multifactorauthenticatie, geavanceerde dreigingsdetectie en het beheer van toegangsrechten.

Schaalbaarheid en Aanpassing

Microsoft 365 kan worden aangepast aan de unieke behoeften van uw organisatie. Wij helpen u bij het schalen van uw abonnement en het aanpassen van de suite om te voldoen aan de veranderingen of groei van uw bedrijf.

Microsoft 365 is een heel uitgebreid pakket, een alles-in-één oplossing voor modern zakelijk succes met krachtige productiviteitstools en geavanceerde beveiliging.

Veelgestelde vragen over deze dienst.

Wat is het verschil tussen Office 365 en Microsoft 365?

Office 365 werd hernoemd naar Microsoft 365. Microsoft 365 omvat dezelfde productiviteitshulpmiddelen als Office 365, maar biedt daarnaast ook geavanceerde beveiligings- en beheerfuncties.

Hoe kan ik mijn gegevens in Microsoft 365 beveiligen?

Microsoft 365 biedt verschillende beveiligingsfuncties, zoals Multi-Factor Authentication (MFA), dataclassificatie en geavanceerde bedreigingsbescherming om gegevens te beschermen.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een samenwerkingsplatform dat chat, videogesprekken en samenwerkingstools combineert. Het kan worden gebruikt voor teamcommunicatie, vergaderingen en het delen van bestanden.

Wat is SharePoint?

SharePoint is een platform voor documentbeheer en samenwerking. Het stelt teams in staat om documenten te delen, te bewerken en gezamenlijk aan projecten te werken.

Welke apps zijn inbegrepen in Microsoft 365?

Microsoft 365 omvat apps zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en vele anderen. De beschikbare apps variëren afhankelijk van het specifieke abonnement. Een compleet overzicht kan je terugvinden op de website van Microsoft of neem contact op met PSS.

Wat is het verschil tussen OneDrive en SharePoint?

SharePoint is geschikt voor team- en organisatiesamenwerking, met mogelijkheden voor complexe sites en geavanceerde samenwerkingsfuncties, terwijl OneDrive voornamelijk gericht is op persoonlijke cloudopslag en het delen van individuele bestanden. Vaak worden ze in tandem gebruikt om aan de behoeften van zowel individuele gebruikers als teams te voldoen.

Welke abonnementsvorm heeft Microsoft 365?

Veel Microsoft 365-abonnementen worden op een maandelijkse basis aangeboden. Dit betekent dat je maandelijks betaalt voor het abonnement en het op elk gewenst moment kunt annuleren of wijzigen. Naast maandelijkse opties biedt Microsoft ook jaarlijkse abonnementen, die je dan wel weer per maand kan betalen.

Hoe vaak of op hoeveel apparaten kan je Microsoft 365 installeren?

U kunt Microsoft 365 op al uw apparaten installeren en op vijf apparaten tegelijk zijn aangemeld. (per gebruiker / licentie)

Werkt Microsoft 365 ook op Apple / Mac computers?

Ja, Microsoft 365 (voorheen bekend als Office 365) werkt ook op Apple Mac-computers. Microsoft biedt native toepassingen voor Mac-gebruikers voor veel van de producten en services die zijn opgenomen in Microsoft 365.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact op.