Efficiëntie en groei bij prefast door uitbesteding van ICT

Toen Prefast, expert in prefab uitbouwen, hun ICT uitbesteedde aan PSS, konden ze zich focussen op groei terwijl ze profiteerden van specialistische ICT-ondersteuning en flexibele technologieoplossingen. Daarbij hebben ze altijd een helpdesk bij de hand als iets niet werkt.

Toen Prefast, specialist in prefab uitbouwen, eind 2020 besloot hun ICT uit te besteden, zochten ze naar een manier om ICT-storingen efficiënt aan te pakken zonder een interne IT-medewerker aan te nemen. Met slechts 5 gebruikers en werkplekken was hun doel duidelijk: focussen op hun kernactiviteit - het ontwikkelen van prefab uitbouwen - zonder de last van ICT-beheer.

De samenwerking met PSS heeft voor Prefast aanzienlijke voordelen opgeleverd:

  • Een kostenbesparing van 35%, waardoor Prefast hun uitbouwen tegen scherpere prijzen kon aanbieden.
  • Toegang tot specialistische ICT-kennis en ondersteuning, essentieel voor een klein bedrijf zonder eigen IT-afdeling.
  • De flexibiliteit om ICT-diensten snel aan te passen aan hun groeiende behoeften.
  • Vertrouwen in een vakkundige afhandeling van ICT-storingen door het deskundige team van PSS.
  • Voor Prefast was de keuze om ICT uit te besteden niet alleen een kostenkwestie, maar ook een strategische zet om hun bedrijf efficiënter en concurrerender te maken.

Kernresultaten

Deze optimalisaties droegen bij aan een geschatte algehele kostenbesparing van 20% in de productie van prefab daken, wanden, dakkapellen en woonmodules.

Focus op Kernactiviteiten: Door de ICT uit te besteden, kan Prefast zich volledig richten op hun specialisatie in prefab uitbouwen, wat leidt tot verbeterde productiviteit en een sterkere marktpositie.

Toegang tot Expertise: Met PSS als ICT-partner heeft Prefast toegang tot gespecialiseerde kennis en ervaring. Dit betekent dat ze profiteren van de nieuwste technologische ontwikkelingen en deskundig advies, essentieel voor een klein maar groeiend bedrijf.

Flexibele ICT-Capaciteit: Naarmate Prefast groeit, kan hun ICT-infrastructuur gemakkelijk worden aangepast. Deze schaalbaarheid zorgt ervoor dat ze altijd de juiste ICT-ondersteuning hebben, zonder de kosten en complexiteit van eigen beheer.

Betrouwbare Ondersteuning: In plaats van afhankelijk te zijn van één interne medewerker, heeft Prefast nu een heel team tot hun beschikking bij PSS. Dit team staat klaar om elk ICT-gerelateerd probleem of verzoek snel en efficiënt af te handelen, wat zorgt voor continuïteit en betrouwbaarheid in hun bedrijfsvoering.